Kontakt: info@sertbian-chefs.rs

4. Balkanski Kulinarski Kup

28-29. novembar 2015. godine

Balkanski Kulinarski Kup je veliko međunarodno takmičenje koje okuplja 500 i više vrhunskih profesionalaca iz preko 30 zemalja. po četvrti put u Beogradu najbolji kuvari i poslastičari odmeriće svoja kulinarska umeća i razmeniti iskustva na vrhunskom gastronomskom šampionatu juniora i seniora.

Licencirane WaCssudije (svetske asocijacije šefova kuvara koja okuplja 12 miliona članova) izabraće najbolje pojedince i timove u 20 kategorija.

Ovo je prilika za promociju naše gastronomije i zemlje u svetu, jer svaka zemlja dovodi svoje novinare. takođe, ovo je prilika i za promociju gastronomije zemalja partnera, kako domaćoj profesionalnoj publici, tako i brojnim privrednim delegacijama iz sveta i regiona.


3. Balkanski Kulinarski Kup

16-19. oktobar 2014.

Balkanski kulinarski kup je prvi šampionat profesionalnih kuvara i poslastičara i do sada jedini skup ovakvog karaktera u balkanskom regionu i održava se po treći put za redom. Cilj ovog šampionata je da okupi što više kolega iz zemalja regiona ali i iz Evrope i sveta, radi razmene iskustva i implementacije novih trendova i avremenih tehnika rada u ovoj oblasti.
Organizatori šampinata su: Kulinarska federacija Srbije, jedini i zvanični punopravni član WACSa Kulinarska asocijacija Srbije i Asocijacija šefova kuvara Srbije

Ovaj šampionat će biti organizovan zajedno sa 2. BIG Masterom (manifestacija edukativnog karaktera) i 2. Balkan Chill Festivalom (tema ove godine OD SEMENA DO TANJIRA) pod kupolama Hale 5 Beogradskog sajma, Bulevar Vojvode Mišića 14, Beograd, Srbija.

Balkanski kulinarski kup (Balkan Culinary Cup) je međunarodni gastronomski festival koji se održava svake druge godine u kome je Srbija obavezna da ove godine bude domaćin. Glavna ideja ovakve manifestacije je podizanje rejtinga zemlje u WACS-u (World Association of Chefs Societies). Na takmičenju sude licencirane sudije WACS-a. Učestvuje 10-15 zemalja sa svojim najboljim kuvarima.

INFORMACIJE O TAKMIČENJU

Pravo učešća na ovom šampionatu imaju svi profesionalni kuvari i poslastičari iz svih zemalja Balkanskog regiona, Evrope i sveta. Svaki takmičar može učestvovati u jednoj ili u više kategorija po ličnom izboru. Učešće u svakoj takmičarskoj kategoriji se posebno plaća.

Takmičar koji će predstavljati Srbiju u kategoriji Golden Balkan Chef, biće odabran od strane Kulinarske federacije Srbije. U okviru ovog takmičenja dostupne su sledeće kategorije

  • Kategorija D- Art klasa - kulinarska umetnost

  • Kategorije A,B i C- Individualne prezentacije

  • Kategorija SP- Individualna praktična takmičenja (uživo u boksu)

  • Kategorija JP- Juniori Individualna praktična takmičenja (uživo u boksu)

  • Kategorije SPT- timsko praktično takmičenje

  • Kategorija JPT- timsko Juniorsko praktično takmičenje

Specijalne nagrade biće dodeljene u takmičenju za izbor najboljeg kuvara Srbije i najboljeg poslastičara Srbije

NAPOMENA ZA SVE KATEGORIJE: NIJE DOZVOLJENO SERVIRATI HRANU NA STAKLU, DRVETU, PLASTICI I METALU. DOZVOLJAVA SE UPOTREBA SREBRNOG POSUĐA I TANJIRA SA POZLATOM.

Ceo tekst 3. Balkanski kulinarski kup zajedno sa prevodom na Engleski (English) i Ruski (Россия) možete preuzeti

Program - BALKAN CULINARY CUP preuzmite

SATNICE I KATEGORIJE preuzmiteInstructions for payment


Intermediary Bank
NOVA LJUBLJANSKA BANKA DD Ljubljana, Slovenija
SWIFT code: LJBASI2X
BANK
NLB BANKA A.D. Beograd , Serbia
SWIFT CONARS22
IBAN:RS35310007080200419028
Kulinarska federacija Srbije
Mitropolita Petra 8
Beograd, Serbia

Za uplate iz Srbije:
Tekući račun 310-205530-58
Šifra plaćanja 290
Primalac: Kulinarska fedearija Srbije
Mitropolita Petra 8
11000 Beograd
Svrha uplate: kotizacija za takmičenje.

© Kulinarska federacija Srbije. Sva prava zadržana.