Global Chefs Challenge – međunarodno takmičenje kuvara u Riminiju
December 29, 2022
REZULTATI UČEŠĆA NACIONALNOG KULINARSKOG TIMA SRBIJE NA „GLOBAL CHEF CHALLENGE 2023“
February 24, 2023

UČEŠĆE NACIONALNOG KULINARSKOG TIMA SRBIJE NA „GLOBAL CHEF CHALLENGE 2023“

Kulinarska federacija Srbije (KFS) je udruženje profesionalnih kuvara, sa osnovnim ciljem unapređenja kvaliteta ugostiteljskih usluga, kadrova, gastronomske struke, promocije i zaštite nacionalne gastronomske tradicije i kulture u Republici Srbiji. KFS kao punopravni član Svetske kulinarske asocijacije (Worldchefs), je zvanični predstavnik Republike Srbije u ovoj krovnoj strukovnoj organizaciji.

U periodu od 19.02. do 22.02.2023., održava se polufinale najpoznatijeg internacionalnog takmičenje šefova i juniora, „Global Chefs Challenge“ (https://worldchefs.org/event/european-grand-prix-2023-global-chefs-challenge-european-regional-semi-finals/). Takmičenje gde se u 4 veoma atraktivne kategorije kuvari iz 40 zemalja sveta bore za pobedu i pravo da se 2024. godine takmiče na „Velikom finalu“ u Singapuru, koje je sastavni deo najmasovnijeg gastronomskog događaja na svetu , svetskog KONGRESA kuvara. Organizator takmičenja je Svetska kulinarska organizacija (WorldChefs).

Nacionalni tim Srbije, ispred Kulinarske federacije Srbije, braniće boje naše zemlje na ovom velikom svetskom gastronomskom događaju. Pravo meso za dokazivanje, sticanje novih znanja, i promociju nacionalne gastronomije, kao veoma važnog segmenta kulturnog nasleđa Republike Srbije.