Kulinarska Federacija Srbije (KFS) je udruženje profesionalnih kulinara Srbije.

Naš osnovni cilj je unapređenje nivoa znanja naših kulinara, kao i unapređenje same struke u Srbiji. To želimo da postignemo samo edukacijom I stalnim praktičnim radom. Kombinacijom vrhunskih teorijskih znanja I redovnih učešća na kulinarskim takmičenja širom sveta možemo da uradimo puno za unapređenje kuvarstva u Srbiji. Primena najviših standarda rada je danas imperativ za one koji žele da postanu vrhunski profesionalci I na taj način ostvare sebe profesionalno, na zadovoljstvo hiljada gostiju.

Osnivači i glavne članice Kulinarske Federacije Srbije (KFS) su Kulinarska Asocijacija Srbije (KAS) i  Asocijacija Šefova-Kuvara Srbije (AŠKS). Kao članica KFSa je i punopravni član World Association of Chefs Societies(WACS) svetskog udruženja kulinara.

UPRAVA KULINARSKE FEDERACIJE SRBIJE (KFS)


POČASNI PREDSEDNIK I PREDSEDNIK KFS : dipl. menadžer u gastronomiji​ Zoran Mišković ​
Zoran Mišković je jedan od osnivača Kulinarske federacije Srbije i dugogodišnji član Asocijacije šefova kuvara Srbije. Počasni je član KFS od 2018. godine. Od 2014. godine je šef kuhinje u Air Serbia.
 

Picture

PREDSEDNIK UPRAVNOG ODBORA: Jovan Vukelić
Jovan Vukelić je dugogodišnji član i predsednik Upravnog odbora Kulinarske federacije Srbije. Učestvovao je u organizaciji mnogih do sada održanih gastronomskih manifestacija, kao što su “Balkan Kup”, Sačijada i mnoge druge.
 

Picture

GENERALNI SEKRETAR: Dr Nikola Vuksanović
Nikola Vuksanović je doktor nauka, docent na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima. Doktorirao na temu: Gastronomska dimenzija kvaliteta turističkog proizvoda i njen uticaj na stavove posetilaca gradskih centara Srbije.  Njegova uža oblast istraživanja teorije i prakse je: Osnove gastronomije, Menadžment u gastronomiji, Kontrola i distribucija hrane i Bezbednost hrane u ugostiteljstvu. Od 2018. godine je sudija WACS-a sa B licencom.
 
Član upravnog odbora: Romeo Karanović
Romeo Karanović je zadužen za marketing KFS-a. Vlasnik internet prodavnice vremejenovac.rs i salona "Kuhinja na otvorenom" u Novom Sadu Organizator gastronomskih takmičenja: Sačijada, Prvenstvo Srbije u rostiljanju, BBQ Srbija i drugih. Uvoznik najvećeg svetskog proizvodjača roštilja Weber.
 

UPRAVA ASOCIJACIJE ŠEFOVA-KUVARA SRBIJE (AŠKS)


Picture

POČASNI PREDSEDNIK: Đorđe Kostić ​ ​
Đorđe Kostić je počasni član od 2014. godine u Asocijacije šefova kuvara Srbije i kulinarskih organizacije u Rusiji, Ukrajni i Arzebejdžanu. Radi i živi već duži niz godina u Istočnoj Evropi.

PREDSEDNIK: Zdravko Gavrilović

PictureZdravko Gavrilović je je od 2010. godine šef poslastičarnice u hotelu Square Nine u Beogradu. Najbolji rezultat na takmičenju je 3. mesto na Svetskom prvenstvu u Luksemburgu 2010. godine. Diplomirao je na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu.
PicturePREDSEDNIK UPRAVNOG ODBORA: M.Sc.  Goran Radivojević

Goran Radivojević M.Sc. je nastavnik veština na Katedri za gastronomiju Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Od 2017. godine kao student doktorskih studija asistent je na predmetima Gastronomija u lovnom turizmu i Osnove pekarstva i poslastičarstva. Učestvovao je na mnogim međunarodnim takmičenjima. Od 2017. godine je sudija WACSa.
SEKRETAR: master menadzer u gastronomiji Stefan Šmugović