MEĐUNARODNO TAKMIČENJE “INTERNATIONAL CULINARY COMPETITION OF SOUTHERN EUROPE” – SOLUN

U organizaciji Kulinarske asocijacije Srbije (KAS), a pod pokroviteljstvom Kulinarske federacije Srbije (KFS), kulinarski tim Srbije, je učestvovao na prestižnom međunarodnom takmičenju, od 17. do 20. februara 2023. godine u Solunu, pod rukovodstvom dr Maje Banjac, predsednice U.O. KAS-a.

Tim su sačiljavali juniori i seniori, uglavnom studenti gastronomije Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno matematičkog Fakulteta iz Novog Sada. Na tom prestižnom međunarodnom takmičenju osvojeo je 6 medalja. Milana Čugalj je osvojila zlatnu medalju za restoranski desert, srebrnu medalju je osvojio Stefan Šmugović za jelo od piletine, srebro je dobio i Velibor Ivanović za restoranski desert. Za jela od piletine Milana Čugalj i Milica Petrušić su dobile bronzu dok je Milica Petrušić dobila bronzanu medalju i za jelo od testenine.

Dvomesečne pripreme tima su obavili profesori mentori Msc Goran Radivojević, doc.dr Maja Banjac i vanr. prof. dr Bojana Kalenjuk Pivarski.

Pored Kulinarske federacije Srbije, materijalnu podršku za odlazak tima na takmičenje je pružio Pokrainski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost vlade APV i Prirodno-matematički fakultet iz Novog Sada.

Od srca im čestitamo. Ponosni smo na njih.