U utorak, 3. juna 2025. godine, u svečanoj atmosferi Sava Centra u Beogradu, održan je prvi Plenarni sastanak sudijske komisije i članova Kulinarske federacije Srbije (KFS). Ovaj značajan događaj okupio je istaknute ličnosti iz sveta gastronomije, edukatore, profesionalne šefove i mlade nade kulinarstva – sve sa jednim ciljem: dalje jačanje stručnosti, zajedništva i prestiža srpske kulinarske scene.
Tokom sastanka, uručena su priznanja “Počasni sudija Kulinarske federacije Srbije”, kao znak zahvalnosti i poštovanja za dugogodišnji doprinos razvoju naše gastronomije. Posebno emotivan trenutak bio je dodela priznanja najstarijem članu, Milovanu Mići Stojanoviću, koji sa svojih 90 godina i dalje simbolizuje posvećenost i tradiciju kulinarskog zanata. Priznanja su uručena i istaknutim veteranima: Dobrili Šauli, Tugomiru Kostiću, Stambolu Geštamovu, Dušanu Štuliću, Jordanu Nastanoviću, Jovanu Vukeliću i Đorđu Kostiću.
U okviru sastanka, imenovani su članovi Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske asocijacije Srbije, koji su rangirani po kategorijama regionalnih i kontinentalnih sudija, čime se dodatno podiže standard i kredibilitet takmičarskog suđenja u zemlji i regionu.
Posebnu snagu ovom sastanku dali su predstavnici akademske zajednice: dr Bojana Kalenjuk Pivarski, redovni profesor PMF; Miloš Ćirić MSc, nastavnik veština VHŠ; Goran Radivojević MSc, nastavnik veština PMF; Zdravko Gavrilović, nastavnik veština VHŠ; Mladen Pršić, nastavnik veština VHŠ i dr Nikola Vuksanović, profesor strukovnih studija.
Među sudijama KFS-a nalaze se i renomirani šefovi kuhinja i poslastičari: Zoran Mišković (generalni šef kuhinja Sava Centra), Dejan Stanković (šef kuhinje restorana Osteria Mozzarella), Milan Luković (šef poslastičarnice u Sava Centru), Danijela Veljković, Branislav Kockarević, Dijana Ivković, Dragiša Stefanović i Milica Petrušić.
Plenarnim sastankom jasno je poručeno: Kulinarska federacija Srbije ostaje snažan stub stručnosti, iskustva i inovacije u gastronomiji, povezujući generacije, znanja i vrednosti kroz zajednički cilj – izgradnju moderne, ali tradicijom ukorenjene kulinarske budućnosti.