Naš osnovni cilj je unapređenje nivoa znanja naših kulinara, kao i unapređenje same struke u Srbiji. To želimo da postignemo samo edukacijom I stalnim praktičnim radom. Kombinacijom vrhunskih teorijskih znanja I redovnih učešća na kulinarskim takmičenja širom sveta možemo da uradimo puno za unapređenje kuvarstva u Srbiji. Primena najviših standarda rada je danas imperativ za one koji žele da postanu vrhunski profesionalci I na taj način ostvare sebe profesionalno, na zadovoljstvo hiljada gostiju.
Osnivači i glavne članice Kulinarske Federacije Srbije (KFS) su Kulinarska Asocijacija Srbije (KAS) i Asocijacija Šefova-Kuvara Srbije (AŠKS). Kao članica KFSa je i punopravni član World Association of Chefs Societies(WACS) svetskog udruženja kulinara.
UPRAVA KULINARSKE FEDERACIJE SRBIJE (KFS)
UPRAVA ASOCIJACIJE ŠEFOVA-KUVARA SRBIJE (AŠKS)
POČASNI PREDSEDNIK: Đorđe Kostić
PREDSEDNIK: Zdravko Gavrilović
PREDSEDNIK UPRAVNOG ODBORA: M.Sc. Goran Radivojević
SEKRETAR: Milica Petrušić
UPRAVA KULINARSKE ASOCIJACIJE SRBIJE (KAS)
Miloš Ćirić je....takmičenjima.
SEKRETAR: Milica Petrušić
POSLASTIČARSKA SEKCIJA
SEKCIJA PIZZAJOLA
predsednik sudijskog tima
Dušan Štulić
predsednik sudijskog tima
Selektor nacionalnog tima:
Mladen Pršić
Strukovni menadžer u gastronomiji
Dr Bojana Kalenjuk Pivarski
vanredni profesor
M.Sc. Goran Radivojević
Asistent i nastavnik veština
Dr Nikola Vuksanović
profesor strukovnih studija
Dobrila Šaula
Đorđe Kostić ...
Dejan Stanković
šef kuhinje restorana
"Osteria Mozzarella
Nadzorni odbor KFS
Dr Dragan Tešanović je redovni profesor, osnivač i šef Katedre za gastronomiju na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkom fakultetu, Univerzitetu u Novom Sadu. Profesor je na osnovnim, master i doktorskim studijama gastronomske grupe predmeta. Mentor je preko 200 diplomskih radova, 46 master (magistarskih) radova i 6 doktorata usmerenih na gastronomiju.
Dr Bojana Kalenjuk Pivarski je doktor nauka, vanredni profesor na Katedri za gastronomiju, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Doktorirala je na temu: Vojvodina kao destinacija gastronomskog turizma, 2014. god. Predaje gastronomsku grupu predmeta: Gastronomsku kulturu i tradiciju, Nacinalne gastronomije i Distribuciju i kontrolu hrane i pića. Učestvovala je na mnogim međunarodnim takmičenjima kao takmičar i sudija. Od 2018. godine je sudija WACSa sa B licencom.
Dr Obren Drljević je dugogodišnji direktor u ugostiteljstvu a trenutno radi kao koordinator za razvoj turizma u JP Srbijašume. Radio je kao predavač na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu i Višoj ugostiteljskoj u Podgorici na predmetima Planiranje menija, Pekarstvo sa poslastičarstvom i Menadžment hrane i pića. Kooautor je dva udžbenika Gastronomski proizvodi i Planiranje menija i više radova objavljenih u stručnim časopisima.