Kulinarska Federacija Srbije (KFS) je udruženje profesionalnih kulinara Srbije.

Naš osnovni cilj je unapređenje nivoa znanja naših kulinara, kao i unapređenje same struke u Srbiji. To želimo da postignemo samo edukacijom I stalnim praktičnim radom. Kombinacijom vrhunskih teorijskih znanja I redovnih učešća na kulinarskim takmičenja širom sveta možemo da uradimo puno za unapređenje kuvarstva u Srbiji. Primena najviših standarda rada je danas imperativ za one koji žele da postanu vrhunski profesionalci I na taj način ostvare sebe profesionalno, na zadovoljstvo hiljada gostiju.

Osnivači i glavne članice Kulinarske Federacije Srbije (KFS) su Kulinarska Asocijacija Srbije (KAS) i  Asocijacija Šefova-Kuvara Srbije (AŠKS). Kao članica KFSa je i punopravni član World Association of Chefs Societies(WACS) svetskog udruženja kulinara.

UPRAVA KULINARSKE FEDERACIJE SRBIJE (KFS)


POČASNI PREDSEDNIK I PREDSEDNIK KFS : M.Sc. Zoran Mišković, master menadžer gastronomije
Zoran Mišković je jedan od osnivača Kulinarske federacije Srbije i dugogodišnji član Asocijacije šefova kuvara Srbije. Počasni je član KFS od 2018. godine. Od 2023. godine je šef kuhinje kongresno-kulturnog centra Sava Centar, Beograd.
 

Picture

PREDSEDNIK UPRAVNOG ODBORA: Jovan Vukelić
Jovan Vukelić je dugogodišnji član i predsednik Upravnog odbora Kulinarske federacije Srbije. Učestvovao je u organizaciji mnogih do sada održanih gastronomskih manifestacija, kao što su “Balkan Kup”, Sačijada i mnoge druge.
 

Picture

GENERALNI SEKRETAR: dr Nikola Vuksanović
Nikola Vuksanović je doktor nauka, docent na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima. Doktorirao na temu: Gastronomska dimenzija kvaliteta turističkog proizvoda i njen uticaj na stavove posetilaca gradskih centara Srbije.  Njegova uža oblast istraživanja teorije i prakse je: Osnove gastronomije, Menadžment u gastronomiji, Kontrola i distribucija hrane i Bezbednost hrane u ugostiteljstvu. Od 2018. godine je sudija WACS-a sa B licencom.
 
Član upravnog odbora: Romeo Karanović
Romeo Karanović je zadužen za marketing KFS-a. Vlasnik internet prodavnice vremejenovac.rs i salona "Kuhinja na otvorenom" u Novom Sadu Organizator gastronomskih takmičenja: Sačijada, Prvenstvo Srbije u rostiljanju, BBQ Srbija i drugih. Uvoznik najvećeg svetskog proizvodjača roštilja Weber.
 

UPRAVA ASOCIJACIJE ŠEFOVA-KUVARA SRBIJE (AŠKS)


Picture

POČASNI PREDSEDNIK: Đorđe Kostić ​ ​

Đorđe Kostić je počasni član od 2014. godine u Asocijacije šefova kuvara Srbije i kulinarskih organizacije u Rusiji, Ukrajni i Arzebejdžanu. Radi i živi već duži niz godina u Istočnoj Evropi.

PREDSEDNIK: Zdravko Gavrilović

PictureZdravko Gavrilović je je od 2010. godine šef poslastičarnice u hotelu Square Nine u Beogradu. Najbolji rezultat na takmičenju je 3. mesto na Svetskom prvenstvu u Luksemburgu 2010. godine. Diplomirao je na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu.

PicturePREDSEDNIK UPRAVNOG ODBORA: M.Sc. Goran Radivojević

Goran Radivojević M.Sc. je nastavnik veština na Katedri za gastronomiju Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Od 2017. godine kao student doktorskih studija asistent je na predmetima Gastronomija u lovnom turizmu i Osnove pekarstva i poslastičarstva. Učestvovao je na mnogim međunarodnim takmičenjima. Od 2017. godine je sudija WACSa.

SEKRETAR: Milica Petrušić

Milica Petrušić  je student osnovnih studija Gastronomije i demonstrator na Prirodno-matematickom fakultetu u Novom Sadu. Poredbrojnog usavrsavanja u ugostiteljskim objektima u zemlji i inostranstvu iza sebe ima dve bronzane medalje sa 12th International Culinary Competition of Southern Europe 2023. u Solunu i zlatnu medalju sa FOOD VISION BY OPEN BALKAN - Open Balkan Chef Culinary Challenge 2023.
 

UPRAVA KULINARSKE ASOCIJACIJE SRBIJE (KAS)


PicturePOČASNI PREDSEDNIK: Stambol Geštamov
Stambol Geštamov je počasni član od 2017. godine u Kulinarskoj asocijaciji Srbije. Dugogodišnji je šef kuhinje hotela Continental. Dobitnik je prestižne nagrade “Chef of the decade 2006-2016”.
PREDSEDNIK: Jelene Čeperković
Jelene Čeperković...
PREDSEDNIK UPRAVNOG ODBORA: M.Sc. Miloš Ćirić

Miloš Ćirić je....takmičenjima. ​

SEKRETAR: Milica Petrušić

Milica Petrušić  je student osnovnih studija Gastronomije i demonstrator na Prirodno-matematickom fakultetu u Novom Sadu. Poredbrojnog usavrsavanja u ugostiteljskim objektima u zemlji i inostranstvu iza sebe ima dve bronzane medalje sa 12th International Culinary Competition of Southern Europe 2023. u Solunu i zlatnu medalju sa FOOD VISION BY OPEN BALKAN - Open Balkan Chef Culinary Challenge 2023.

POSLASTIČARSKA SEKCIJA


PicturePREDSEDNIK: Zdravko Gavrilović ​ ​
Zdravko Gavrilović je strukovni menadžer u gastronomiji, od 2010. godine šef poslastičarnice u hotelu Square Nine u Beogradu. Najbolji rezultat na takmičenju je 3. mesto na Svetskom prvenstvu u Luksemburgu 2010. godine. Diplomirao je na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu.

 

SEKCIJA PIZZAJOLA


PicturePREDSEDNIK: Mladen Kitić ​ ​

Sudijski tim SRBIJE


Naši u WACS-u
[POGLEDAJ VIŠE KLIKOM KOJI VODI NA LINK WACS-u]

Nadzorni odbor KFS


Dr Dragan Tešanović je redovni profesor, osnivač i šef Katedre za gastronomiju na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkom fakultetu, Univerzitetu u Novom Sadu. Profesor je na osnovnim, master i doktorskim studijama gastronomske grupe predmeta. Mentor je preko 200 diplomskih radova, 46 master (magistarskih) radova i 6 doktorata usmerenih na gastronomiju. 

Dr Bojana Kalenjuk Pivarski je doktor nauka, vanredni profesor na Katedri za gastronomiju, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Doktorirala je na temu: Vojvodina kao destinacija gastronomskog turizma, 2014. god. Predaje gastronomsku grupu predmeta: Gastronomsku kulturu i tradiciju, Nacinalne gastronomije i Distribuciju i kontrolu hrane i pića. Učestvovala je na mnogim međunarodnim takmičenjima kao takmičar i sudija. Od 2018. godine je sudija WACSa sa B licencom.

PictureDr Obren Drljević je dugogodišnji direktor u ugostiteljstvu a trenutno radi kao koordinator za razvoj turizma u JP Srbijašume. Radio je kao predavač na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu i Višoj ugostiteljskoj u Podgorici na predmetima Planiranje menija, Pekarstvo sa poslastičarstvom i Menadžment hrane i pića. Kooautor je dva udžbenika Gastronomski proizvodi i Planiranje menija i više radova objavljenih u stručnim časopisima.