Na održanom velikom finalu Global Chefs Challenge u Singapuru, srpski nacionalni tim, koji su činili Goran Radivojević i Saveta Bikić, ostvario je značajan uspeh osvajajući srebrnu medalju u kategoriji veganskih jela. Ovaj prestižni događaj okupio je takmičare iz osam zemalja, uključujući naše predstavnike koji su se istakli u konkurenciji Južne Evrope, u Riminiju 2023. Goran i Saveta su pripremali pažljivo osmišljen set meni od tri jela, koja su oslikavala elemente gastronomskog identiteta Srbije. Kroz pripremljena jela, oni su uspeli da prenesu tradiciju i kulturu naše zemlje, koristeći pojedine sastojke i tehnike pripreme koje odražavaju bogatstvo srpske kuhinje.
Ove godine, po prvi put, finale je održano u kategoriji Global Vegan Chef, što dodatno naglašava rastuće interesovanje za vegansku kuhinju i inovativne pristupe u gastronomiji. Pobedu u ovoj kategoriji odneli su takmičari iz Luksemburga. Srebrni članovi Kulinarske federacije Srbije su izuzetno ponosni zbog prilike koja im je pružena, jer ovaj uspeh predstavlja značajan korak ka daljem razvoju i povećanju vidljivosti prisustva na globalnom nivou.