Za naše izvanredne rezultate na takmičenjima zaslužna je kompanija Gastronaut!!!
March 19, 2023
Godišnja skupština KFS, 2023.
April 26, 2023

“BISER MORA“ – 18. međunarodni kulinarski festival, Brač, Hrvatska

Gastronomija u Srbiji, ove godine beleži mnoštvo velikih priznanja i rezultata koje naši mladi gastronomi, dostojni reprezentovanja naše struke uz veliku profesionalnost na zadatku i pod budnim okom svojih mentora postižu, nižući medalje jednu za drugom.

“BISER MORA“ – 18. međunarodni kulinarski festival održan je od 28. marta do 1. aprila 2023. godine na ostrvu Brač, Hrvatska, u kome je uzelo učešće preko 1000 takmičara iz 30 zemalja.

Kulinarska Federacija Srbije, na postignutim rezultatima, s ponosom čestita juniorima i njihovim mentorima.

Srednja škola “Svetozar Miletić” iz Novog Sad, predstavilisu je:

  • Dalibor Zec – bronzana medalja u kategoriji jelo od piletine i zlatna medalja u kategoriji rižoto,
  • Andrej Sarić – srebrna medalja u kategoriji rižoto,
  • Srećko Lugonja (nastavnik kuvarstva) – bronzana medalja u kategoriji moderno jelo i
  • Milos Šušulić i Miloš Popov – srebrna medalja u timskoj kategoriji pod mentorstvom Milana Kneževića.

Srednja stručna škola “Borislav Mihajlović Mihiz” iz Iriga, predstavnik je bio:

  • Damjan Popetru – srebrna medalja u kategoriji rizoto.

Ekonomsko-trgovinska škola iz Smedereva, predstavili su je:

  •  Žarko Jovanović (nastavnik kuvarstva) – srebrna medalja u kategoriji jela od ribe i bronzana medalja u kategoriji moderno jelo,
  • Bogdan Petrović – srebrna i bronzana medalja pod mentorstvom Miloša Icića i
  • Jovana Kecman i Aleksandar Stojšić – srebrna medalja pod mentorstvom Traživuk Andjele.

Visoka poslovna škola iz Leskovca, predstavilisu je:

  • Petar Majstorović – srebrna medalja u kategoriji jela od piletine i bronzana medalja u kategoriji rižoto,
  • Miloš Milić – srebrna medalja u kategoriji jela od piletine i zlatna medalja u kategoriji rižoto i
  • Jovana Jovanović – bronzana medalja u kategoriji jela od piletine i bronzana medalja u kategoriji rižoto.

U seniorskim kategorijama, nagrade su osvojili ispred udruženja:

  • Ugostiteljskih i turističkih Poslenika iz Niša, članovi Bojana Filipović – bronzana medalja u kategoriji jela od piletine i bronzana medalja u kategoriji rižoto i Danijela Veljković – bronzana medalja u kategoriji deserata i dve zlatne medalje u kategoriji artistika,
  • Kulinarska Asocijacija Srbije, Miloš Kuzmanović – srebrna medalja u kategoriji moderno jelo i
  • Asocijaca šefova kuvara Srbije, Branislav Kockarević – zlatna medalja u kategoriji moderno jelo, zlatna medalja u kategoriji jela od piletine, srebrna medalja u kategoriji vege jela, bronzana medalja u kategoriji jela od ribe i kvalifikacija za finale black box.