„Gault & Millau” gurmanskog vodiča
June 8, 2022
UČEŠĆE NACIONALNOG KULINARSKOG TIMA SRBIJE NA „GLOBAL CHEF CHALLENGE 2023“
January 7, 2023

Global Chefs Challenge – međunarodno takmičenje kuvara u Riminiju

U periodu od 19.02. do 22.02.2023., održava se jedno od najpoznatijih međunarodnih takmičenja kuvara u Riminiju, Italija.

„Global Chefs Challenge“ (https://worldchefs.org/event/european-grand-prix-2023-global-chefs-challenge-european-regional-semi-finals/) je takmičenje gde se sastaju najbolji kuvari nacionalnih timova da se takmiče u četiri kategorije. Organizator takmičenja je Svetska kulinarska organizacija (World Chefs).

Radi se o poznatom svetskom takmičenju koje organizuje Svetska kulinarska organizacija sa domaćinima polufinalnog turnira, odnosno Nacionalnom kulinarskom federacijom Italije, kao domaćinom takmičenja za članove sa evropskog kontinenta. Na ovom takmičenju učestviju nacionalne selekcije sa svih kontinenata i svaki predstavlja jednu od 7 polufinalnih grupa sa koje samo najbolji idu u veliko finale.

Nacionalni tim Srbije i Kulinarske federacije Srbije se prijavio da učestvuje na ovom takmičenju. Pravo meso za dokazivanje, sticanje novih znanja, i promociju nacionalne gastronomije Republike Srbije. Nacionalni tim imaće takmičare seniore i juniore u svim kategorijama.