Aktivnosti KAS-a na manifestaciji “HEJ SALAŠI” [26.11.2018.]
November 5, 2019
UČEŠĆE SRBIJE NA KULINARSKOJ OLIMPIJADI U ŠTUTGARTU, 2020
November 29, 2019

Kranjska Gora, Slovenija (18.05.2019.)

Na 4. međunarodnom kulinarskom festivalu u Kranjskoj Gori u Sloveniji, učestvovali su studenti sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Katedre za gastronomiju i Visoke strukovnih škola za menadžment i poslovne komunikacije iz Novog Sada. Na takmičenju koje je trajalo od 7. do 10. maja 2019. godine, učestvovale su ekipe iz: Turske, Srbije, Slovenije, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Mongolije, Ukrajine, Rusije, i dr.
Za Asocijaciju šefova-kuvara Srbije, takmičili su se Goran Radivojević i dr Nikola Vuksanović. Goran Radivojević je zauzeo 2. mesto i srebrnu medalju u kategoriji Najbolji senior.
Kulinarsku asocijaciju Srbije, predstavili su: Miloš Ćirić, Mila Mirosavljavić, Ivana Janković i Sanja Starčević. Ivana Janković je zauzela 3. mesto i bronzanu medalju u kategoriji Najbolji junior.
Studenata gastronomije sa PMF i MPK su se takmičili pod mentorstvom dr Bojane Kalenjuk, Gorana Radivojevića i dr Nikole Vuksanović.
U ulozi Marshala i sudije na takmičenju našli su se: Dejan Stanković, dr Bojana Kalenjuk, dr Nikola Vuksanović i Goran Radivojević.

Svi zajedno uspešno su predstavili Kulinarsku federaciju Srbije.
Na takmičenju, studente je ocenjivao sudijski tim na čelu sa Iztokom Legatom (Slovenija), a ostale eminentne sudije bili su Uwe Micheel (Ujedinjeni Arapski Emirati), Stevo Karapandža (Hrvatska), Alan Pajet (Mauricijus), Vuko Mitrović (Crna Gora), Emra Köksal, (Turska), Alma Rakić (Slovenija), Dragica Lukin (Hrvatska) i mnogi drugi.