BRONZA ZA JUNIORSKI NACIONALNI TIM KULINARSKE FEDERACIJE SRBIJE
February 28, 2020
MODERNA KUHINJA – PRIMENA PACO JETA I HOTMIX PRO U SAVEMENOJ KUHINJI
July 1, 2020

DA LI ZNATE KO JE ČINIO NACIONALNI JUNIORSKI TIM NA KULINARSKOJ OLIMPIJADI IKA 2020?

Nacionalni juniorski tim Srbije

Ako se pitate ko je činio Nacionalni juniorski tim na kulinarskoj olimpijadi IKA 2020 u Stutgartu (Stutgart), i koji je sa sobom doneo bronzanu medalju, odgovor ćete naći u nastavku.

Mladi, vredni i ambiciozni!!!!

Kapiten tima:

Danijel Vasiljković, rođen  26.09.1998. godine u Raškoj. Srednju Ugostiteljsku školu u Vrnjačkoj Banji, smer kuvar, i završio je 2016.godine, nakon čega upisuje strukovne studije gastronomije na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu. Zaposlen je u restoranu „Soba 207“ u Beogradu na poziciji kuvar. Učesnik je na međunarodnim takmičenjima koja su podržana od strane Svetske kulinarske asocijacije – WACS na kojima je osvojio pet medalja, od toga tri bronzane i dve srebrne. U slobodno vreme voli da sastavlja moderna jela.

Zamenik kapitena tima:

Dušan Grujić, rođen 3.10.1997. godine u Novom Sadu. Završio Karlovačku gimnaziju u Sremskim Karlovcima na smeru kinesko-engleskog jezika, 2016.godine, nekon čega upisuje osnovne akademske studije gastronomije na Departmanu za geografiju turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univeziteta u Novom Sadu. Učestvovao je na međunarodnom takmičenju Gastro Mak u Strumici na kom je osvojio dve medalje. U slobodno vreme voli da izučava primenu moderne tehnologije u gastronomiji.

Glavni poslastičar:

Željko Todić, rođen 1.6.1995. godine u Beogradu. Završio je Ugostiteljsko – turističku školu u Beogradu i svoje prvo poslastičarsko iskustvo je stekao u hotelu „Metropol palace“, nakon čega nastavlja rad i usavršavanje po beogradskim hotelima. Nakon rada u hotelima Željko je odlučio da se oproba u inostranstvu gde je dobio ponudu u „Royal caternig“ Abu Dhabi jednoj od najvećih ketering kompanija na Bliskom istoku. Trenutno je zaposlen u hotelu„Square nine“ u Beogradu. Svoju zainteresovanot prema poslastičarstvu i pekarstvu uspešno nadograđuje ljubavlju prema muzici, književnosti i umetnosti.

Ostali članovi tima:

Vladimir Jež, , rođen 29.06.1997. u Sremskoj Mitrovici. Završio Srednju ekonomsku školu „9.maj“ u Sremskoj Mitrovici, smer ekonomski tehničar 2016. godine, nakon čega upisuje osnovne akademske studije gastronomije na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu. Učesnik je takmičenja Grand Gourmet 2018. u Makarskoj, gde u kategoriji restorana osvoja 1. mesto, nakon čega dobija poziv za učešće na takmičenju IKKER u Makarskoj 2019. U slobodno vreme izučava tehnologiju i gastronomiju mesa preživara i papkara.

Mia Vučković, rođena 3.10.1998. godine u Beogradu. Srednju Ugostiteljsko-turističku školu u Beogradu, smer kulinarski tehničar završila je 2017. godine, nakon čega upisuje strukovne studije gastronomiju na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu. Zaposlena je na poziciji kuvar u restoranu „Soba 207“ u Beogradu. Učesnik je na međunarodnim takmičenjima koja su podržana od strane Svetske kulinarske asocijacije – WACS na kojima je osvojila 4 medalje.

Leovac Aleksandar, rođen 3.10.1997. godine u Novom Sadu. Srednju Ekonomsku školu „Svetozar Miletić“ u Novom Sadu završio je 2016. godine, smer kulinarski tehničar, nakon čega upisuje Visoku školu strukovnih studija u Sremskim Karlovcima, smer menadžment u ugostiteljstvu. Radio je poslednje tri godine u Sloveniji u ,,Istrian Tapas Bar” i u Hrvatskoj u restoranu ,,Mario” na poziciji kuvara. Učesnik je na prestižnim međunarodnim takmičenjima koja su podržana od strane Svetske kulinarske asocijacije – WACS, na kojima je osvojio 6 medalja. U slobodno vreme se bavi modernizacijom srpske kuhinje.

Andrija Radičković, rođen 4.05.1997. godine u Nišu. Završio je Srednju ugostiteljsku školu u Nišu, nakon čega upisuje strukovne studije gastronomije na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu. Praktično se usavršavao u restoranima u Španiji, na obali Costa Brave i u Sjedinjenim Američkim Državama. U slobodno vreme voli da izučava internacionalnu gastronomiju i sakuplja šumske plodove od kojih pravi raznovrsne gastronomske proizvode.

Marija Jakubiv, rođena 30.11.1997. godine u Beogradu. Srednju turističku skolu na Novom Beogradu završila je 2016. godine, nakon čega upisuje strukovne studije gastronomije na Visokoj hotelijerskoj školi u Beogradu. 2019. godine nastavlja školovanje na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Banjaluci na smeru diplomirani menadžer u gastronomiji. Zaposlena je na poziciji dekorater-poslastičara u kompaniji „Homemade Company“ u Beogradu. Učesnik je na prestižnim međunarodnim takmičenjima koja su podržana od strane Svetske kulinarske asocijacije – WACS, na kojima je osvojila 5 medalja. U slobodno vreme bavi se fotografijom, promocijom zdrave ishrane i izučavanjem novih umetničkih tehnika primenjenih u praksi gastronomije.

Tatjana Bodvaji, rođena 17.08.1996. godine u Vrbasu, završila je 2011. godine osnovnu školu „Isa Bajić” u Kuli. Nakon toga uspisuje srednju školu „Petro Kuzmjak” u Ruskom Krsturu, smer turistički tehničar. Srednju školu završava 2015. i iste godine upisuje Prirodno-matematički faklutet u Novom Sadu, smer menadžer u gastronomiji, gde diplomira 2019. godine, i na istom fakultetu i Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo upisuje master studije gastronomije. Tokom studiranja, obavljala je stručne prakse u restoranima „Projekat 72” (Novi Sad), „Fish&Zelenish” (Novi Sad), hotelima „Premier Aqua” (Vrdinik) i „Park” (Novi Sad), a tokom leta 2018. godine radila je sezonski posao na poziciji pomoćnog kuvara u „Stella Maris” rizortu u Umagu (Hrvatska).  Takmičila se na 11. Internacionalnom kulinarskom takmičenju južne Evrope u Solunu (Grčka) marta 2019. godine, gde je u kategoriji juniora (vegetarijansko jelo) osvojila merit. Od marta 2019. godine zaposlena je u restoranu „Fish&Zelenish”.

Aleksandar Vašalić, rođen 6.11.1998. godine u Petrovcu na Mlavi. Srednju ugostiteljsko-turističku školu u Vrnjačkoj Banji, smer kulinarski tehničar, završio je 2017. godine nakon čega upisuje Visoku hotelijersku školu u Beogradu, smer gastronomija. Zaposlen je na poziciji kuvara u restoranu „Dub caffe“ u Beogradu. Učesnik je na međunarodnom takmičenju u Crnoj Gori 2018.godine, na kojem ispred Kulinarske Asocijacice Srbije (KAS) osvaja treće mesto.

Jovana Petrović, rođena 22.07.1999. godine u Beograd. Završila je Srednju turističku školu, smer kulinarski tehničar, u Novom Beogradu. Prvo radno iskustvo je stekla u hotelu „Radisson Blu“,  nakon čеga svoja usavršavanja nastavlja kroz rad u hotelu „Zira“ u Beogradu i hotelu „Fontana“ u Budvi. U toku priprema za olimpijadu radila je u restoranu „Terminal“ u Beogradu. Trenutno je zaposlena u restoranu „Savanova“ u Beogradu.