July 21, 2020

KFS NA OVOGODIŠNJOJ SAČIIJADI

Ovogodišnje VI po redu „Balkansko takmičenje u pripremi jela ispod sača“ – Sačijada, održana je pod posebnim okolnostima, na prostoru Eko kampa Fruška gora na Stražilovu, […]
July 1, 2020

MODERNA KUHINJA – PRIMENA PACO JETA I HOTMIX PRO U SAVEMENOJ KUHINJI

U saradnji sa kompanijom “Janka doo” – Moderna kuhinja i Kulinarske federacije Srbije, na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, održana […]
June 2, 2020

DA LI ZNATE KO JE ČINIO NACIONALNI JUNIORSKI TIM NA KULINARSKOJ OLIMPIJADI IKA 2020?

Nacionalni juniorski tim Srbije Ako se pitate ko je činio Nacionalni juniorski tim na kulinarskoj olimpijadi IKA 2020 u Stutgartu (Stutgart), i koji je sa sobom […]
February 28, 2020

BRONZA ZA JUNIORSKI NACIONALNI TIM KULINARSKE FEDERACIJE SRBIJE

Kulinarska federacija Srbije (KFS) je udruženje profesionalnih kuvara, čiji je osnovni cilj unapređenje nivoa znanja ugostiteljskih kadrova, odnosno razvoj gastronomske struke u državi i regionu. Ove […]
December 8, 2019

Članovi KFS na Sarajevskom festivalu turizma [27.10.2018.]

Na Sarajevskom festivalu turizma, u Sarajevu u Bosni i Hercegovini, učestvovali su članovi Kulinarske federacije Srbije. Na takmičenju koje je trajalo od 24. do 26. oktobra 2018. godine, učestvovale su ekipe iz: Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Republike Srbije.
December 8, 2019

Studenti PMF i MPK na 3. Međunarodnom takmičenju u Makedoniji [12.10.2018.]

Na 3. međunarodnom kulinarskom festivalu „GastroMak 2018“, u Strumici u Makedoniji, učestvovali su studenti sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Katedre za gastronomiju iz Novog Sada i Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije iz Sremskih Karlovaca.
December 7, 2019

“KULINARSKA FEDERACIJA SRBIJE” OBELEŽILA JE KRSNU SLAVU [25.9.2018.]

Kulinarska federacija Srbije je u ponedeljak, 24. septembra 2018. godine u predstavništvu kompanije Arum DEČ d.o.o, u Zemunu, po prvi put obeležila esnafsku krsnu slavu Prepodobnog oca Efrosina Kuvara.
December 7, 2019

99 sarmi ocenili su članovi Kulinarske federacije Srbija [05.11.2018.]

Na 6. Sarmijadi u Bačkoj Topoli koja se održala 3. novembra 2018. godine, učestvovali su članovi Kulinarske federacije Srbije. Učestvovalo je 108 ekipa u tri kategorije: Klasična sarama, Specijalna sarma i Posna (Vegetarijanska) sarma.
December 7, 2019

Grand Gourmet 2018 – Međunarodno takmičenje konobara, barmena, barista i restorana [12.11.2018.]

U periodu od 6. do 9. novembra 2018. godine održano je takmičenje konobara, barmena, barista i restorana u hotelu Meteor u Makarskoj (R. Hrvatska), pod nazivom „Grand Gourmet 2018“, u sklopu kog se odvijalo individualno međunarodno takmičenje konobara i barmena, kao i međunarodno i nacionalno takmičenje ugostiteljskih objekata i timsko takmičenje konobara i kuvara.
November 29, 2019

UČEŠĆE SRBIJE NA KULINARSKOJ OLIMPIJADI U ŠTUTGARTU, 2020

Kulinarska federacija Srbije (KFS) je udruženje profesionalnih kuvara, čiji je osnovni cilj unapređenje nivoa znanja ugostiteljskih kadrova, odnosno razvoj gastronomske struke u državi i regionu. Kao […]
November 5, 2019

Kranjska Gora, Slovenija (18.05.2019.)

Na 4. međunarodnom kulinarskom festivalu u Kranjskoj Gori u Sloveniji, učestvovali su studenti sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Katedre za gastronomiju i Visoke strukovnih škola za menadžment i poslovne komunikacije iz Novog Sada.
November 5, 2019

Aktivnosti KAS-a na manifestaciji “HEJ SALAŠI” [26.11.2018.]

Članovi Kulinarske asocijacije Srbije održali su radionicu pod nazoviom „Harmonizacija autentičnih sireva i vina“ u okviru manifestacije “Hej salaši”. Manifestacija јe realizovana 24.11.2018 godine na SPENS-u u Novom Sadu, uz podršku lokalne gradske i pokrainske vlasti, u cilju promocije gastro turističkih regionalnih potencijala.